Video v marketingu
Razlogi ki vas bodo prepričali!

Zakaj je dobro uporabiti video v marketingu!

Nedvomno je video marketing nova pridobitev med oglaševalskimi orodji. Mogoče še vedno dvomite, vendar je dobro razmisliti o uporabi videa za promoviranje.

Mogoče razmišljate, da nimate dovolj vsebin in virov za ustvarjanje in uporabo videa v vašem trženju?

Odgovor je enostaven. Imate in splača se. Ne zato, ker to vsi počnejo, temveč zato, ker je video eden najbolj vsestranskih in dobičkonosnih orodij za digitalno trženje.

v nadaljevanju preberite

8 razlogov, zakaj v vašem poslu uporabiti video marketing!

1. Video pospešuje konverzije in prodajo!

Video vam lahko prinese resno prodajo. Če dodate videoposnetek izdelka na ciljno stran in če v tem videoposnetku pravilno podate prave informacije, lahko povečate konverzije za 80%. Raziskava med uporabniki video marketinga je pokazala, da video dobro deluje, ne glede na dejavnost ali kategorijo uporabnika.

 Video lahko vodi tudi direktno do prodaje. Raziskave kažejo, da 74% kupcev, ki so gledali demonstracijski video izdelka, s časom ta izdelek tudi kupijo. Zato pričnite z objavljanjem vaših video posnetkov takoj, ker bo potreben čas, da se posledično ustvarjajo tudi nakupi.

Če dobro razmislimo, učinkovitost videa sploh ni tako presenetljiva. Vid je konec koncev dominantno čutilo, sluh pa ni daleč za njim. Največ informacij naši možgani dobijo preko oči in ušes. Če torej slika lahko pospeši angažiranost, kaj šele gibljiva slika v kombinaciji z zvokom lahko naredi vašemu poslu?

2. Video prikazuje velik ROI !

Povračilo investicije!

Večina podjetij potrjuje, da video zagotavlja dobro povračilo investicije, če je le pravilno zasnovan. Tudi če video produkcija ni najlažje in najcenejše marketinško opravilo, se obilno povrne.

Dobra novica!
Ni potrebno, da je video tehnično dovršen, z vsemi možnimi efekti iz filmske industrije. Pomembna je vsebina. Primerjalne statistike kažejo, da gledalci večinoma prekinejo video, ki ne pojasni izdelka ali storitve dovolj jasno in enostavno. Kakovost posnetka in produkcije je pomembna vendar niti blizu pomembnosti vsebine.

3. Video gradi zaupanje!

Zaupanje ali kredibilnost je temelj prodaje. Celoten koncept vsebinskega marketinga temelji na zaupanju in ustvarjanju dolgotrajnih odnosov. Prenehajte prodajati in privabite kupce z zagotavljanjem zanimivih in uporabnih informacij.

Video to naredi. Video vsebina gledalca angažira in spodbudi čustva.

Promocijski video spodbuja zaupanje. Mnogi kupci so še vedno nezaupljivi pri nakupih na spletu, ker se bojijo prevar. Učinkovite video predstavitve predstavijo izdelke ali storitve v osebni predstavitveni obliki. Video ustvari občutek osebnega pristopa in kupci večinoma pridobijo večje zaupanje v spletne nakupe ali nakupe nasploh.

4. Google ima rad video!


Video poveča čas, ki ga obiskovalec spletne strani porabi na vaši strani. Ta podatek sporoči iskalniku, da ima vaša stran dobro vsebino. Tako je zelo velika verjetnost, da se vaša spletna stran dvigne na prvo stran zadetkov pri iskanju. Odkar je google lastnik youtube-a, je znatno povečan vpliv na pozicioniranje v iskalniku, če imate vključene video  posnetke v spletni strani.

Poskrbite, da bodo vaši video posnetki optimizirani na youtube-u. Napišite zanimive naslove in opise, dodajte povezave na vašo spletno stran, izdelek ali storitev, dodelite bodočim kupcem pot za nadaljne aktivnosti.

5. Video in uporaba mobilnih telefonov!


Video in mobilni telefon sta prijatelja. Youtube statistika prikazuje, da se pregledovanje video posnetkov z mobilnim telefonom podvoji vsako leto. Ljudje radi gledajo video med dnevnimi aktivnostmi in ob dejstvu, da število pametnih telefonov narašča, lahko pričakujemo vse večje in večje število gledalcev.

6. Video lahko pojasni vse!


Gledalci videoposnetka se lahko naučijo več o izdelku ali storitvi, kot je navadno za pisano besedilo ali sliko. Podjetja ki uporabljajo video marketing, imajo večinoma predstavitvene video posnetke na začetni strani spletne predstavitve.

Poskušate razložiti zapleten koncept? Mogoče bi veljalo poskusiti z animiranim videom. Animacija lahko predstavi zapleteno razlago  tako, kot je nobeno besedilo ali sneman kader ne moreta. Dolgočasne govoreče glave na ekranu niso več zadosti, da zagotovijo gledanje do konca.  Animirani video je odlična kombinacija zabave, nostalgije in enostavnosti. In deluje!

7. Video angažira še tako lene kupce!


Video je odlično orodje za učenje, je pa tudi zelo enostaven medij za sprejemanje informacij. Danes je tempo življenja kar hud in ljudje nimajo časa prebirati dolgih razlag delovanja izdelka in raziskovanja storitve. Moderni kupec želi videti izdelek pri delovanju. Ta zmožnost gibljive slike je najpomembnejši dejavnik pri odločanju o uporabi video marketinga pri trženju.

Video marketing lahko ujame široko publiko in deluje na več ravneh, tudi pri najhujših lenuhih, ki ničesar ne preberejo. Ciljajte tudi na sluh bodočega kupca, ne samo na vid. Vaša konkurenčna prednost se bo podvojila.

8. Video se širi na socialna omrežja.


Socialna omrežja poudarjajo video vsebine. Facebook se močno bori postati vodilni v dostavi video vsebin. Vsiljeno prikazuje gledalcu video za videom. Instagram predvaja 60 sekundne videe v Stories. Twitter ima periscope in youtube je drugo najbolj popularno socialno omrežje na svetu.

Zavedati pa se je potrebno, da ljudje delijo (share) video vsebine glede na čustva in ne na dejstva. Večina uporabnikov socialnih omrežij deli video s svojimi prijatelji, če je video zabaven. Zato izdelujte zabavne videe, če so namenjeni objavi na socialnem omrežju.